Kehrwieder üNN
IPA 0,4%

3,29

Alcoholvrij en smaakvol gaan wonderwel samen – het bewijs is deze überNormalNull (ü.NN) van Kehrwieder, de eerste Duitse alcoholvrije India Pale Ale. Vol met fantastische aromatische hop, gecombineerd met een aangenaam moutlichaam, een gematigde bitterheid en gebrouwen met een gist die de moutsuiker niet kan fermenteren, zonder enige manipulatie.

Kehrwieder üNN IPA 0,4%, natuurlijk ongefilterd.

Uitverkocht

Categorie: Tags: , , , ,

Mout: donkere Boheemse boerenmout en karamelmout
Hop: Simcoe, Mozaïek
Hoparoma: mango, ananas, limoen
Alcoholgehalte 0,4% vol
Bolvormige vorm van glas
Ideale drinktemperatuur ca. 7 ° C
Koel en donker bewaren

 

Onderscheidingen

Gouden European Beer Star 2018
Gold International Craft Beer Awards 2018
Zilver int. Craft Beer Awards 2017
Silver Copenhagen Beer & Whisky Festival 2017 & 2018

 

Geschiedenis

“Er vliegen mensen naar de maan, maar het is niet mogelijk om biersmaak aan een alcoholvrij brouwsel te geven?”
En “een alcoholvrije IPA – kan dat überhaupt?”, vroeg Mixology zich af in een artikel over alcoholvrij ambachtelijk bier 2015.
Niets vermoedde dat Olli, die in 2013 wereldkampioen Biersommelier werd en zijn eigen brouwerij startte, toen al bezig was met het ontwikkelen van een alcoholvrije IPA.
Hij was er zeker van dat “alcoholvrij ook heerlijk is”. Een hoppige India Pale Ale is hiervoor bijzonder geschikt. Olli zocht gewoon naar het “hoe”. Na het ontdekken van een speciale gist nam hij contact op met medestudenten van het experimentele en educatieve instituut voor brouwerijen in Berlijn. En inderdaad, hij kreeg een speciale gist die geen moutsuiker kan fermenteren en brouwde het eerste testbrouwsel samen met vrienden van Brauhaus Nittenau.

En om terug te komen op de vragen van de mixologie, hier zijn de antwoorden: Ja, het is mogelijk om biersmaak te geven aan een alcoholvrij brouwsel. En: ja, je kunt een alcoholvrije IPA brouwen. En het bewijs hiervan is onze ü.NN (überNormalNull) IPA alcoholvrij.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kehrwieder üNN
IPA 0,4%” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.